Forsendelser fra min hjemby Ringe

I snart mange år har der hos frimærkesamlere været en stor interesse for at samle posthistorie, og interessen er de senere år ikke blevet mindre . Mange samler posthistorie/historie fra deres lokal område, det kan jeg bl.a. se på den store interesse der er for brevkort/postkort eller andre ting, som  fortæller noget om ens lokal område/barndomsby .

Jeg er opvokset i Ringe og er stadig medlem af Ringe Frimærkeklub og  derfor samler jeg også posthistorie og brevkort m.m. fra Ringe. Min interesse er størst omkring det posthistoriske , forsendelser, stempler, men jeg synes også det er spændende at f. eks. gå ned i detaljerne på et billede fra et brevkort eller finde forsendelser fra lokale erhvervsdrivende. Jeg vil her viseet lille uddrag af mine Ringe forsendelser.

Den første forsendelse jeg vil vise er et brevkort fra Ringe, stemplet den 27.9. 1908 og sendt til Marstal på Ærø. Frimærket er stemplet med stempeltype BRO type 1a-1 Ringe med 8 streger. Billed siden er et motiv fra Jernbanegade. Vejen i venstre side af billedet føre til banegården, og indgangen som man lige kan se yderst til højre var indgangen til det første officielle postkontor i Ringe.

Jeg har lavet en forstørrelse af billedet og på den måde får man bedre øje på detaljerne. Jeg havde først ikke lagt mærke til skiltet med cyklen på bygningen til højre. Der var altså en cykel handler i bygningen. Udenfor kan man se flere cykler og barnevogne og en gruppe personer, der ser ud som om de taler sammen. Er cykelhandleren ved at sælge en cykel/barnevogn?

På adressesiden af brevkortet kan man se teksten: E.B. Steenstrup, Ringe Eneret 12669. E.B. Steenstrup havde en stor boghandel i Ringe, og han fremstillede også brevkort med motiver fra Ringe og omegn sammen en en lokal fotograf. Mange af de brevkort med motiver fra Ringe jeg kender er lavet af Steenstrup. Steenstrup må have haft en stor produktion af brevkort.

Den anden forsendelse er et lokal forretningsbrev fra Ringe , stemplet den 5.7. 1910 og sendt til Rudme. Taksten var 5 øre for lokalbreve af 1.vægtklasse og frimærket er stemplet med stempeltype BRO type 1a-2 Ringe med 6 streger. Et flot forretningsbrev fra E.B. Steenstrup Boghandel.

Teksten lyder :

Papir-, Musik-, Kunst- & Galanterihandel

Telf. 3. Ringe. Telf. 3.

Der var ikke mange telefoner i Ringe i 1910. Læg også mærke til udformningen af linierne til at skrive modtagernes adresse på . En tekst , som fortæller om hvad der sælges i boghandlen.

Den tredje forsendelse er et lokalt brevkort , 3 øres helsag , fra Ringe. Stemplet den 9.4. 1909 og sendt lokalt i Ringe til læderhandler Kr. Andersen. Taksten er korekt, 3 øre for lokale brevkort. Stemplet med stempeltype BRO type 1a-2 Ringe med 6 streger. Brevkortet er en indkaldelse til generalforsamling i Ringe Fodboldklub.

Hr. Kr. A. Andersen drev en læderhandel i Ringe og havde en stor korrspondance med kunder og forretnings forbindelser. Han samlede også på frimærker, og var med til at stifte den første frimærkeklub i Ringe, Ringe Filatilistklub i 1908 til 1912. Vi kan takke Hr. Andersen for at der er bevaret mange Ringe forsendelser pga. hans interesse for frimærker.

Den fjere forsendelse er et anbefalet brev fra Curacao – Nederlandsk Antillen fra den 27.6. 1910 , sendt til Ringe via New York den 6.7. 1910 (I USA 7.6. , måned før dato). Bemærk anbefalings etiket fra USA. Brevet er ankomststemplet i Ringe den 16.7. 1910 med stempel type BRO 1a-2 med 6 streger. Curacao var en gruppe små øer, som lå i det Caraibiske Hav. Brevet er i øvrigt sendt til Hr. Kr. A. Andersen, igen et eksempel på hans store korrspondance .

Det var lidt om nogle af mine Ringe forsendelser. Man kan hurtigt blive grebet af det lokalhistoriske og begynde at gå dybere ned i emnet , men det er jo en af de spændende ting ved vores hobby med frimærkerne , det kan meget hurtigt blive til mere end ”kun” frimærker.

Niels, Ringe Frimærkeklub