Vis os dine corona fund

Ringe Frimærkeklub indvitere alle frimærkesamlere til at vise deres “corona fund” her på vores hjemmeside. Vi savner alle at komme ud og kikke kasser igennem for at finde noget spændende til vores samlinger, så her er chancen for at komme til at se noget nyt materiale.

Selv om du ikke har været i din klubben eller på en byttedag/frimærkeudstilling i lang tid, har du måske fundet noget spændende nyt til samlingen alligevel. Har du lyst til at dele dit bedste fund med os andre så har du muligheden nu. Vi præmiere nu det bedste (ved lodtrækning mellem de deltagende) “corona-fund” med en frimærkepræmie, værdi ca. 500 kr. Alle typer materiale kan deltage, det dyre, det billige, det nye eller det gamle, bare det har en sjov eller spændende historie. Sådan deltager du:
Send os et billede ( billede i JPG, mærker i min. 600 forsendelser 300 ppi) af dit/dine fund (gerne flere fund – flere fund =med flere lodder) med et par linier om historien til mailadressen: kontakt@ringefrim.dk Billederne vil løbende blive vist på klubbens hjemmeside med tekst (historie) og navn på ejeren (navn kun efter tilladelse) . Konkurrencen løber til 1. juli og vinder vil blive offentliggjort på første klubmøde til september (vi krydser fingere) og på klubbens hjemmeside.
Ringe Frimærkeklub

Adressekort fra Skive til Istanbul

Her første eksempel på et “corona-fund”. Et adressekort fra Skive den 3.3. 1933 til Istanbul i Tyrkiet.  Med værdi på 300 fr. Sendt via ruten Esbjerg – Frankrig. Kortet er frimærkefrankeret med 380 øre og 2 x 10 øre gebyrmærker. Det ene gebyrmærke er på tolddeklarationen. Det kunne måske være for udfyldelse af blanketten. Kortet er sendt retur til Skive. Returportoen er betalt med 480 øre i portomærker. Passer portoen, det vides ikke. Returportoen er større end frankeringen på forsiden. Måske er portoen steget, kortet er ankomststemplet i Skive den 3.5. 1933 og måske indgår der et eller andet gebyr i returportoen.

Der var i øvrigt flere forskellige pakke takster til Tyrkiet. I perioden var der to takster for forsendelsensvejen, og der var også en takst for den europæiske del af Tyrkiet og en anden for den asiatiske. Se udsnit til højre af Generaldirektoratet Udenrisk Pakkeposttaks fra november 1930. Efter Ib Krarup bog, Dansk pakkepost til udlandet, kendes der kun 2 pakkeforsendelser til Tyrkiet op til 1945. Nu kan vi så ligge 1 kort mere til. Så pakkeforsendelser til Tyrkiet er sjældne.

Ringe Frimærkeklub