Filmens verden på mærkerne

Er du film nørd følger du måske med i en af de mange spændende serier eller film sagaer, som sendes øjeblikket på en eller flere streamingtjenester . Det gør jeg.

Vil du samle et tema er film en god mulighed. Der findes mange frimærker og postkort med motiver fra filmens verden . Du kan også udvide samlingen med filmprogrammer , reklamemærker , billetter og meget andet.

Palads Teatret i Odense.

Palads Teatret i Odense lå i Vestergade. Her var jeg i 1970- og først i 1980èr tit i biografensammen med ”gutterne” for at se Olsen Banden eller James Bond. Olsen Banden havde altid premiere i Palads på det tidspunkt. Jo, så der blev bestilt billetter til hele banden, nogle gange over noget der hed rigstelefonen, når vi ikke kunne komme igennem ved almindelige opkald. Det var før der var noget, som hed internettet. Og så var det ellers med at få købt noget slik, finde sin plads og se hvad Egon nu havde fundet på. Postkort med motiv fra Vestergade med Palads Teatret til venstre. Billedet er fra en gang i 1920èr. I dag er Vestergade gågade og Palads Teatret er desvære lukket.

Billetter.

I dag printer biograferne billeterne ud ved afhentning . I ”gamle dage ” var de fortrykte og tit flot udført med billeder og information om hvor pladsen og garderoben var. Her to billetter fra stumfilmstiden , til Plads Teatret i København fra 1917 , der lå i den gamle banegårds bygning og fra World Cinema der lå i cirkusbygningen.

Pigerne fra filmen.

Når vi drenge var inde, og se James Bond var det også for at se de flotte let påklædte Bond piger.

Filmen har gennem tiden haft mange divaer. Det største danske filmnavn gennem tiden er Asta Nielsen . Hun var stjerne i stumfilmstiden og var kendt i store dele af verden. I disse tider er programet vild med dans meget set .I 1930èrne var Hollywoods store danse par på film Ginger Rogers og Fred Astere. De lavede en række musicals sammen for filmselskabet Radio Pictures.

Her et postkort med Ginger Rogers med autograf. Disse kort blev meget brugt til fan post. Mange har også samlet filmbilleder i forskellige fødevare, som man så satte i album. Her et mærke af Bodil Kjær, som blev så populær at Lille Per (Fra far til 4 ) opkaldet sin elefant efter hende.

Western helten.

Pigerne i Bond filmene kunne selvfølge ikke gøre det alene. Vi drenge skulle, også gerne have nogle helte og noget aktion. Vi så tit westerns i tv, hvor John Wayne og Gary Cooper var nogle af de store navne for os. Her et filmprogram fra western filmen En mand kom til Texas med Gary Cooper. Filmprogrammer kunne man købe i biograferne , til op i 1970èrne. I dag ligger denne information på nettet og man

kan ikke købe programmer i biograferne mere. Der er sket mange ting inden for filmen siden jeg var dreng, men den lever stadig. I dag er video ude, dvdèr på vej ud, og film ses mere og mere på tidens medier , men mulighederne for at samle film materiale på frimærker er der stadig, så er din interesse film og er du samler var det måske en mulig for at udvide frimærke-samlingen med et nyt område. Ellers er der mange andre temaer, hvor man kunne gøre det samme. God jagt på nyt materiale til samlingen.