Tour de France 2022 i Danmark – et godt tema til en samling

Dette års Tour de France starter i  Danmark og denne begivenhed er en god mulighed for at starte en ny samling med temaet Tour de France og eller cykelløb.   

De første tre etaper køres i Danmark og 1. etape køres i København den 1. juli og er en  13 km enkeltstart. Ruten starter ved Nørre Farimagsgade og går gennem en lang række af Københavns turistattraktioner for at slutte med med opløbet på H.C. Anderens Boulevard mod mål ved Rådhuspladsen og Københavns Rådhus.

I 2011 var der også et stort cykelløb i København. VM i landsvejscykling, hvor ruten også havde opløb og mål-streg ved Rådhuspladsen. 2. etape starter i Roskilde og har mål i Nyborg. Etapen er på 202 km. Ruten går gen-nem Holbæk, Asnæs, Kalundborg og Korsør. Efter at rytterne har fået (måske afhænger jo af vejret) godt  med sidevind ned langs Sjællands vestkyst går turen nu ud på Storebæltsbroen, hvor stigningen nok ikke vil volde rytterne de store problemer, men den opgave vil vinden måske kunne klare. Her kan man også se frem til nogle fantastiske tv-billeder. Kun 3 km efter, at rytterne er kørt ned fra broen, er der målstreg i Nyborg centrum. 

3. etape er på 182 km, og går fra Vejle til Sønderborg. Ruten går gennem/forbi byerne Kolding, Christiansfeld, Haderslev, Åbenrå og Nybøl. Ruten skal nok blive interessant. Godt bakket i Vejle-området for at slutte fladt, så det bliver en god kamp mellem udbrydere og sprintere. Også denne rute byder på seværdigheder. Ruten går forbi Jelling-monumenterne, de smukt bevarede huse i Christiansfeld og Dybbøl Mølle.

Efter etaperne i Danmark holder feltet en hviledag inden Touren fortsætter. Benyt chancen til se Touren live. Det bliver en stor oplevelse og herefter kan du gå i gang med at opbygge en samling med temaet cykelløb. 

Niels, RFK