I starten af 1870èrne var brevposten til København stærkt stigende, og hvis modtageradressen på forsendelsen var mangelfuld var det efterhånden meget svært at finde den rette modtager. Derfor indførte man fra februar 1876 stempler til de forskellige distrikter, hvor der i stemplet indgik et bogstav for området. F.eks. K for Købmagergade Postkontor. En anden årsag til at stemplerne blev indført, var for at kunne gøre den indgående post til København klar til at blive omdelt direkte ud til de forskellige omdelingskontoere.

Fra 1. marts 1876 fik de forskellige omdelings distrikter følgende bogstaver. Senere kom der flere til.

K = Købmagergade Brevpostkontoret. Havde 7 daglige ombæringer.

C = Christianshavn. Havde 7 daglige omb.

V = Banegårdpostkontoret. Havde 5 daglige omb.

N = Nørrebro. Havde 5 daglige omb.

Ø = Østerbro. Havde 5 daglige omb.

De første OMB stempler var den ovale type med tekst i to linier. 1. linie distrikts bogstav og dato. 2. linie klokkeslet for omdelning. Efter den ovale type kom den cirkulære type. Med tekst i tre linier. 1. linie distrikt, 2. linie omdelings nummer og 3. linie dato med årstal. Fra 1896 udkom bro typerne, som i årerne fremover udkom i mange udgaver. Bro typen havde tekst i tre linier. 1. linie København. 2. linie antal ombæringer dato og årstal. 3. linie distrikts bogstav.

Antallet af daglige ombæringer har skiftet gennem tiden. Det højste  antal daglige ombæringer i København var 8. Ja man fik noget for portoen i gamle dage.

På næste klubmøde, formiddagsmødet den 9. oktober, kan du høre mere om OMB stempler. Niels viser og fortæller om hans samling af disse stempler.